Recept

För 4 personer
1kg fläskfilé
1 broccoli
1 blomkålshuvud
½ burk kokosmjölk/grädde
1 paket creme fraiche
1 paket färskost (Philadelphia)
Srirachasås
2st vitlöksklyftor


Sätt ugnen på 150grader

Bryn fläskfilé i en stekpanna, salta, peppra, lägg i en ugnsform och kör tills insidan är 70grader.

Skär broccoli och blomkål i små buketter.
Skiva vitlöken i tunna skivor.
Koka upp vatten och lägg ner vitlök, broccoli och blomkål, koka tills du kan trycka en kniv igenom stammen utan motstånd.
Mixa ner broccoli, blomkål och vitlök till en fin smet.

Blanda ihop färskost, creme fraiche, koksmjölk, sriracha, krydda med muskotnöt, ingefära, salt och peppar..
Blanda ihop båda smeterna och lägg i en ugnsform.
Krydda toppen med grillkrydda.
Låt stå i ugnen tills toppen har fin färg, ca 20min.

Om man önskar kan man göra en sås på det som runnit av ifrån fläskfilén, oxfond, mjölk, kokosmjölk, krydda efter smak.